Main » 2010 » Februari » 24 » [UPDATE] Amsterdam in de ban van de Origami Killer
18:07:10
[UPDATE] Amsterdam in de ban van de Origami Killer
De letters A en M van het welbekende 'I Amsterdam'-logo op het Museumplein in Amsterdam zijn verdwenen. Hiervoor in de plaats staat er een enorm origamizwaantje. De gestolen letters zijn inmiddels op Speurmarkt.nl te vinden. Hierbij staan bijvoorbeeld de volgende gegevens.
 
Beschrijving: Hoe ver durf jij te gaan om ze te krijgen? Dit verwijst natuurlijk naar de slogan van Heavy Rain 'How far are you prepared to go to save someone you love?'.
 
Naam: Erik Gilliroam. Door wat te wisselen met deze letters kun je 'Origami killer' uitkrijgen.
 
De grote vraag is natuurlijk of dit een reclamestunt is van Quantic Dream/Sony, of dat dit een initiatief is van fans. Aandacht voor deze stunt is er al genoeg. Verschillende media als RTL Nieuws, NOS, Telegraaf en Nu.nl hebben al aandacht besteed aan deze stunt. Wij vinden deze stunt in ieder geval al erg geslaagd!
 
Heavy Rain zal deze week in de winkels verschijnen.
 
 
[UPDATE]
Vandaag maakte het PR-bureau Linden en Barbosa van Sony Computer Entertainment dat de letters door hun zijn weggehaald. De verdwijning van twee cruciale letters van het I Amsterdam-logo op het Museumplein, 200 kilogram stuk, hield de gemoederen gisteren flink bezig.

Aan alle onzekerheid kwam vandaag een eind, want de opvallende ontvoering is onderdeel van de promotie voor de nieuwe PlayStation 3-game Heavy Rain. 

De campagne voor de game wordt morgen afgerond met een première in Club Rain op het Rembrandtplein. De letters zullen binnenkort ook weer keurig terug op hun plaats gezet worden. Of er een boete vast gaat zitten aan deze diefstal is nog niet bekend. 
 
Vanaf deze week is de game, met de stemmen van ondermeer Carice van Houten, Waldemar Torenstra en Ellen ten Damme, verkrijgbaar.

 
Categorie: Heavy Rain | 557 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
1 reacties
0  
1  gragon3    (24/Feb/2010 19:21:33)
In het engels ga ik em spelen :P wordt ni goed van die nederlandse stemmen

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX