Main » 2009 » Augustus » 15 » Wat te verwachten van GamesCom 2009?
02:32:17
Wat te verwachten van GamesCom 2009?
GamesCom, wat is het eigenlijk. En misschien wel belangrijker: Wat kunnen we ervan verwachten? Om jullie een inzicht te geven in hetgeen wat wellicht zou kunnen gebeuren op GamesCom hebben we een paar verwachtingen op een rij gezet. Voor zowel PS3 als PSN. Het blijven verwachtingen, dus verwacht niet dat dit ook daadwerkelijk gebeurt op GamesCom 2009.
 

PlayStation 3 Slim wordt werkelijkheid.

-Al vanaf begin dit jaar wordt er al over een PlayStation 3 Slim editie gesproken in navolging van afbeeldingen die op het internet belandde. Naast dat zijn er meerdere retailers die deze in hun assortiment hebben opgenomen en als laatste wordt de huidige PlayStation 3 niet meer bij winkels aangeleverd zo verklaarden Engelse retailers onlangs.

Prijsverlaging voor de PlayStation 3.

-Engelse retailers melden dat de voorraad aan PlayStation 3’s niet wordt bijgevuld tot begin september. Dit zou mogelijk kunnen betekenen dat Sony een PlayStation 3 Slim editie gaat introduceren en daarbij gelijk de prijs omlaag schroeft. De PSP-1000 serie was enkele jaren terug ook opeens uitverkocht, vlak voordat de PSP-2000 werd aangekondigd en op de markt werd gezet.

Eerste trailer Agent wordt getoond.

-Op de E3 werd de exclusieve Rockstar Games game, Agent, aangekondigd. Veel meer dan een logo werd er niet getoond. Inmiddels zijn we twee maanden verder, dus Sony acht deze tijd mooi om een eerste trailer te tonen.

Video Store wordt voor heel Europa aangekondigd.

-Eerder teasde men op het PlayStation Blog al met het bericht dat er tijdens de persconferentie iets over de Video Store gemeld zou gaan worden voor Europa. Men gaat deze service in heel Europa introduceren.

Firmware 3.00 wordt aangekondigd.

-Firmware 3.00 is waarschijnlijk een enorme update dat heel veel euvels verder zal verhelpen. Eerder werd al tussen neus en lippen door gezegd dat de GamesCom persconferentie mogelijk meer duidelijkheid zal gaan verschaffen. Op de GamesCom worden de features uitgelegd en daarnaast wordt er ook een releasedatum aangekondigd.

Gran Turismo 5 krijgt een datum.

-Gran Turismo 5 kan op ieder moment verschijnen, aldus Kazunori Yamauchi, de bedenker van de franchise. De Gran Turismo voor de PlayStation Portable zal kunnen communiceren met de PlayStation 3 versie. Hiervoor is Gran Turismo 5 natuurlijk wel nodig en een jaar later lanceren maakt de functie ongetwijfeld overbodig om dat lang niet iedereen de PlayStation Portable versie speelt. Tevens komen online retailers continu met verschillende releasedata, welke continu in december vallen. Sony zal dus eindelijk de releasedatum bekend gaan maken.

Nieuwe PlayStation 3 games worden aangekondigd.

-Sony Cambridge is met een geheime titel bezig en daarnaast werd er in de IGN podcast gesproken over een stel onaangekondigde games, waarvan er minimaal één onthuld zal gaan worden op de GamesCom.


Qore gaat ook in Europa geïntroduceerd worden.

-Qore is een prachtige service, maar helaas enkel voor de Amerikanen. Nadat Sony een Europees PlayStation Blog introduceerden is het niet meer dan logisch dat ook Qore in Europa zal gaan verschijnen om het aanbod aan content in beide continenten meer gelijk te trekken.

PSN Cards worden aangekondigd en zullen gelijktijdig met de PSPgo verschijnen.

-De PSPgo is een download only platform en om alle gamers van de games te kunnen laten genieten is er weinig andere keuze dan ook PlayStation Network kaarten in Europa te introduceren. Deze kaarten zullen in verschillende soorten gaan verschijnen, €10,-, €20,-, en €50,-.

Warhawk zal vervangen worden door Starhawk.

-Sony heeft meerdere games in ontwikkeling die nog niet zijn aangekondigd, een goede spirituele opvolger van Warhawk zou Starhawk zijn, waar enige tijd terug al iets van op het internet belandde. Deze game zal hetzelfde principe als Warhawk aanhouden. Een PlayStation Network release en een Blu-ray release met headset.

Home wordt verder uitgebreid.


-In het najaar zullen er veel nieuwe games gaan verschijnen en de Home ondersteuning zal ook stuk beter worden. Zo zullen alle grote first party titels een Space krijgen, welke relatief snel na lancering van de game zullen gaan verschijnen. Naast dat zullen third parties ook een betere ondersteuning bieden voor Europa.

Tot zover onze voorspellingenlijst van welke aankondigingen er allemaal op de GamesCom gedaan zullen gaan worden. Natuurlijk moet je dit met een kruiwagen zout nemen, maar we hebben wel gekeken naar een achterliggende geschiedenis, de huidige speculatie en logische nieuwe stappen voorwaarts. Verwacht jij nog meer? Post het hier beneden!

 
426 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX