Main » 2009 » Augustus » 13 » Vertraging PSN games niet de schuld van Sony
03:37:59
Vertraging PSN games niet de schuld van Sony
Veel PlayStation Network games komen in Europa een stuk later uit dan in Amerika, daarnaast lopen veel games vertraging op. Bij een game waar veel mensen naar uitkijken levert dit zo nu en dan verhitte discussies op waarbij Sony regelmatig snel afgeschilderd wordt als boosdoener, dit blijkt echter niet rechtvaardig te zijn. Sony heeft hier namelijk niet echt de vrije hand in, want het ligt aan de ontwikkelaars en uitgevers.

Angela Madronero van Sony heeft aangegeven dat het belangrijk is dat er wereldwijd een synchrone release is van PSN games die van first parties komen. Sony is ook hard bezig om dit gelijk te krijgen en dat hebben we in het afgelopen half jaar inmiddels dan ook wel gemerkt.

Echter met third party games is het anders gesteld, Kotaku neemt Super Street Fighter II HD als perfecte voorbeeld. Deze game kwam vele weken later in Europa uit terwijl de Amerikanen al lekker konden spelen. Het releasen van een PSN game is mogelijk zodra een uitgever aangeeft dat de game klaar is voor release. Dit kan enorm verschillen per regio door verschillende redenen.

Zo kan het liggen aan technische glitches dat men op wilt lossen, zie Trine. Naast dat kan het ook aan rechten liggen, lokalisatie vereisten en dergelijke. Hierdoor kan een enorme kloof tussen de releases ontstaan en dat ligt aan de uitgever. Het is maar net hoe zij hier mee omgaan.

Waarom is Europa dan altijd de pineut en niet Amerika? Dit is heel simpel te verklaren. Men bouwt een Engelse versie van een game en kunnen deze gelijk lanceren in Amerika. Europa kent echter vele verschillende talen en het lokaliseren komt gewoonweg veel tijd en als men een game in Europa overal gelijktijdig wil lanceren, dan is het niet altijd te voorkomen dat de release weken later is.

Al met al, als een game later verschijnt, geef vooral Sony niet de schuld. Zij proberen krampachtig alles gelijk te trekken en gezien de afgelopen maanden is dat ze aardig goed gelukt. Met games van third parties is het aan de uitgever die hier eigen verantwoording over heeft, klagen moet men dan ook daar doen.

 
328 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX