Main » 2009 » Augustus » 3 » Ubisoft: ''Kerstmis wordt slagveld''
16:32:26
Ubisoft: ''Kerstmis wordt slagveld''
Michael de Plater, de creative director van Endwar, heeft in een interview laten weten dat de kerst wel eens een hele nare periode kan worden voor game-uitgevers. Vooral nieuwe IP's, oftewel nieuwe ideeën, nieuwe concepten, zullen het erg benauwd krijgen. Hij verwijst naar de talloze vooruitschuivingen richting 2010. De Plater is niet verrast door deze ontwikkelingen:

 
Quote:
''Het wordt zo goed als onmogelijk gemaakt om met een splinternieuwe game te kopen tijdens de kerst. Kijk naar Mass Effect 2, Assassin's Creed 2, Modern Warfare 2. Allemaal sequels. Hoe dapper moet je zijn om als uitgever met een nieuwe titel zonder naamsbekendheid op de proppen te komen? Zeer verstandig om Heavy Rain vooruit te schuiven.''

De Plater vergelijkt de gamingindustrie met de filmindustrie, waar blockbusters sinds jaar en dag het voor het zeggen hebben: "Call of Duty en Assassin's Creed zijn als Transformers en Terminator. Ik geloof zelfs dat de gamingindustrie de filmindustrie heeft ingehaald wat betreft blockbuster entertainment."

De Plater liet zich eerder vandaag uit over de in zijn ogen steeds meer op blockbusters gebaseerde consolemarkt.

 
433 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
1 reacties
0  
1  gragon3    (03/Aug/2009 20:43:47)
en Brutal Legend verschuiven ze niet xD die lopen lekker wat omzet mis =P

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX