Main » 2009 » Juni » 19 » Activision stopt met PS3 ondersteuning als er geen prijsverlaging komt
15:53:24
Activision stopt met PS3 ondersteuning als er geen prijsverlaging komt

Bobby Kotick, hoofd van Activision Blizzard, heeft verteld dat hij eraan zit te denken om volgend jaar te stoppen met het ondersteunen van de PlayStation 3 als er geen prijsverlaging voor de console zal komen.

Bobby Kotick vertelde er het volgende over in een interview met The Times:

"Ik maak me grote zorgen over Sony. De PlayStation 3 staat nog maar bij erg weinig consumenten in de huiskamer en hierdoor wordt het voor ons steeds lastiger om games te blijven ontwikkelen."

Kotick hoopt dan ook dat Sony haar prijs van de PlayStation 3 snel zal verlagen:

“Sony moet de prijs van de PlayStation 3 verlagen, omdat de verkoop anders gewoon te langzaam gaat. Als de cijfers niet verbeteren, zijn we genoodzaakt om ergens tussen 2010 en 2011 te stoppen met het ondersteunen van de PlayStation 3. (...) Games op de Xbox 360 zorgen momenteel voor een veel betere winst dan games op de PlayStation 3,” aldus Kotick.

Kotick vindt dat Activision te veel moet investeren in Sony's console, zonder dat het bedrijf daar veel winst uit haalt. Het gaat zelfs zo ver dat hij denkt om geen enkel platform meer van Sony te ondersteunen, hieronder vallen dus de PlayStation 2, de PlayStation Portable en de PlayStation 3.

Indien Kotick's ideeën werkelijkheid worden, zullen PlayStation 3 bezitters in de toekomst topgames als Call of Duty, Battlefield, FIFA, NFS, Guitar Hero, Tony Hawk en heel veel meer games niet meer kunnen spelen op hun console. Hopelijk neemt Sony het dreigement van Kotick serieus en komt er binnenkort een prijsverlaging voor de PlayStation 3.


 
401 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX