Main » 2009 » Juni » 8 » Voorlopig geen prijsverlaging voor de Playstation 3
16:29:41
Voorlopig geen prijsverlaging voor de Playstation 3
Hoofd Gaming Divisie Sony, Kazuo Hirai heeft uitgesloten dat de Playstation 3 binnenkort een prijsverlaging krijgt. Dat terwijl de concurrenten verder uitlopen in de verkoopcijfers.

“Op dit moment zijn we tevreden over de huidige prijs”, aldus Hirai. Hij zegt pas een prijsverlaging door te willen voeren als het moment daar is. Hij luistert daarmee niet naar de adviezen van ontwikkelaars en verkopers die denken dat de Playstation 3 een grote verkoopboost krijgt door een prijsverlaging. Amerika is de grootste afzetmarkt voor Sony en daar doen de concurrenten het veel beter. Desondanks zegt Hirai dat ze de doelstellingen voor 2008 ruimschoots hebben gehaald.

Chief Executive van Activision Blizzard, Bobby Kotick vind de afgelopen E3 een gemiste kans voor Sony. Volgens hem was dit de kans voor Sony om de prijs te verlagen en zo de verkoop te stimuleren. Hij is van mening dat console fabrikanten in deze tijd de markt en economische crisis aan moeten voelen en daar de prijs op af moeten stemmen.

Quote:
“I was disappointed not to see any sort of aggressive price cutting,” Kotick, whose company makes “Guitar Hero,” said today in an interview. “Of all the things that the hardware companies need to be doing right now, it’s recognizing the difficulties of the economy and pricing their hardware appropriately.''


Yoshio Takahashi, een analyst van Moody’s Investors is van mening dat Sony op dit moment absoluut geen winst behaald met de Playstation 3. Hij zegt dat Sony de prijs nog steeds bepaald aan de hand van de produktiekosten welke nog steeds hoog zijn. Als ze de verkoopprijs nu verlagen worden de verliezen alleen maar groter.

Sony’s game divisie maakte 31 maart de cijfers bekend van het afgelopen jaar. De verliezen waren opgelopen tot 609 miljoen dollar. De voorspellingen voor dit jaar zien er ook niet goed uit want Sony verwacht 13 miljoen consoles te verkopen in 2010 en dat zal niet genoeg zijn om de cijfers uit het rood te krijgen. De huidige economische situatie maakt het ook haast onmogelijk om de verkoopcijfers te halen voor 2010. Hirai had nog wel toe te voegen dat op het oog de concurrenten goedkoper zijn maar als je de features gaat vergelijken heb je met de Playstation 3 veel meer in huis.

 
355 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX