Main » 2009 » Mei » 19 » Sony wederom aangeklaagd omtrent 'rumble'
16:37:20
Sony wederom aangeklaagd omtrent 'rumble'
In 2007 werd een langlopende rechtzaak tussen Sony en Immersion, een bedrijf dat verschillende patenten in bezit heeft voor de rumble-technologie, afgerond. Nu, twee jaar verder, wordt Sony wederom aangeklaagd omtrent de rumble-functie die in de controllers van de PlayStation 3 verwerk zit.

Deze keer door Craig Thorner, een ontwikkelaar die ook enkele patenten voor de technologie in handen had. Thorner was twee jaar geleden getuige, aan de zijde van Sony, in de rechtzaak tegen Immersion. Nu klaagt hij Sony zelf aan.

Vlak nadat de rechtzaak tussen Sony en Immersion was afgerond in 2007 werd Thorner gevraagd door het bedrijf Performance Designed Products LCC om ook voor hen te getuigen in een rechtzaak tegen Immersion. Hij werd vervolgens overgehaald met valse beloften om verschillende patenten aan PDP af te staan, door de advocaten van PDP.

Achteraf bleek dat de advocaten van PDP dezelfde zijn als de advocaten die Sony verdedigden in de rechtzaak tegen Immersion, met als gevolg dat Thorner minder royalties voor de patenten krijgt en dat zowel PDP als Sony nu enkele van zijn patenten gratis in handen hebben gekregen.

Craig Thorner beschuldigt Sony en PDP nu van illegale samenwerking en patent-ontwrichting.

 
368 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX