Main » 2009 » Januari » 26 » Meer opbrengst aan games dan DVD's en Blu-Rays in 2008
13:27:35
Meer opbrengst aan games dan DVD's en Blu-Rays in 2008
Volgens Media Control GfK International ,die statistieken bijhoudt van wat er in de wereld van de media verkocht wordt, zijn er in 2008 meer games dan DVD's en Blu-Rays verkocht. De verkoop van games was in 2008 met 20% gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. Het totaal van deze verkopen bracht een bedrag op van 32 miljard dollar. Volgens GfK is de toename van deze verkopen vooral te danken aan de populariteit van de Nintendo Wii.

In tegenstelling tot de stijging van de verkoop van games zijn de verkoopcijfers van de DVD en de Blu-Ray met 6% gedaald. Het totale bedrag van de verkoop van de DVD en Blu-Ray komt daarmee op 29 miljard dollar. Of de afzet van games ook daadwerkelijk groter is, is niet écht duidelijk te zeggen aangezien games prijziger zijn dan films.

Volgens de prognoses van GfK zullen de video-games een aandeel hebben van 57% in de media verkopen van dit jaar, terwijl dat vorig jaar nog 53% was en het jaar daarvoor was dat 47%. Verder wordt verwacht dat de groei van game verkopen met 12% zal toenemen wat zal leiden tot een omzet van 36 miljard dollar.
De resultaten van 2008 liggen iets achter bij de prognoses die GfK in 2007 had gedaan wat volgens Gfk veroorzaakt wordt door de wereldwijde economische crisis.

 
396 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX