Main » 2009 » Januari » 26 » Gamers raken eerder verslaafd aan drugs of alcohol
22:30:47
Gamers raken eerder verslaafd aan drugs of alcohol
Het is weer zondag, dus er is weer niets interessants te melden. Vandaar dit item. Gamers zouden namelijk eerder alcohol drinken en drugs gebruiken en er zelfs verslaafd aan raken. Dat blijkt uit een recentelijke studie aan de Brigham Young University in Utah, Verenigde Staten. De studie werd overzien door Professor Laura Walker. Walker is ervan overtuigd dat gamers open staan voor veel slechte dingen.

Voor het onderzoek werkten 800 studenten van de universiteit mee. Uit de gegevens van de survey gehouden onder deze studenten is gebleken dat gamers 10% eerder aan de alcohol en drugs zouden gaan.

Volgens Walker komt dat doordat de jonge volwassenen zich door het gamen onttrekken van sociale settings. Mensen die al lastig relaties kunnen onderhouden, komen helemaal niet meer in het sociale level omdat ze met games een andere manier vinden om hun tijd te spenderen. Kennelijk zouden gamers daardoor eerder aan de drugs en alcohol gaan.

Het is natuurlijk enigszins discutabel dat je door gamen direct alcoholist of drugsverslaafd kan worden. Walker toont niet per sé een causaal verband aan, maar misschien enkel een correlatie. Daarnaast is onder studenten op een universiteit vragen of zij alcohol drinken een open deur.

 
461 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX