Main » 2009 » Januari » 20 » Sony geeft klein beetje toe aan gedupeerde PS3-gebruikers
20:27:56
Sony geeft klein beetje toe aan gedupeerde PS3-gebruikers
Vorige maand was Sony in het slechte daglicht gezet met zijn PlayStation 3 in het programma Radar van de Tros. Toen kwam aan het licht dat Sony bijna niks doet aan defecte PlayStation 3's die buiten de garantie vallen. Er was toen sprake van maar slechts 68 gevallen van de ruim 250.000 verkochte gameconsoles volgens Sony.

Het probleem was dat als je een defecte PlayStation 3 had die buiten de één-jarige garantie viel, je geen recht had op een nieuwe waarvoor je niet hoeft te betalen. Hierbij komt nog dat je wel tegen betaling van € 200,- een gereviseerde PlayStation 3 kon krijgen. Dit betekend dat je dus een gerepareerde PlayStation 3 voor maar liefst € 200,- kon kopen. Tijdens de uitzending is ook gezegd dat een gameconsole als de PlayStation 3 minstens drie jaar mee moet gaan en daarom kwam er een item over in Radar.

Gisterenavond is er een nieuwe aflevering geweest van Radar met daarin een reactie van Sony Computer Entertainment Benelux (SCEB) naar aanleiding van de uitzending vorige maand. Ze laten hun goede kant zien aan de gedupeerde gamers met een defecte PlayStation 3 buiten de garantie om en diegene die al een gereviseerde PlayStation 3 voor € 200,- hebben gekocht. Gamers met een defecte PlayStation 3 buiten de één-jarige garantie kunnen van Sony een gereviseerde kosteloos terug krijgen en voor diegene die al € 200,- hebben betaald ervoor hebben ze ook een regeling getroffen. Deze gamers kunnen contact met Sony opnemen en dan zal Sony kijken of er wat valt te regelen met de gedupeerde gamers.

Verder liet SCEB weten dat de garantietermijn van één jaar blijft gelden en dat deze dus onveranderd blijft.

Citaat:
Naar aanleiding van Radars uitzending (22-12-2008) over de problemen met de PlayStation 3 accepteert Sony tijdelijk claims die buiten de garantietermijn vallen. Sony benadrukt echter dat de garantietermijn van 1 jaar op een PlayStation 3 onveranderd blijft.

Defecte PlayStations 3 zal Sony tijdelijk kosteloos vervangen door een zogenaamd 'refurbished' (gereviseerd) model.

Voor vragen aangaande de PlayStation 3 kunt u bellen met de servicelijn: 0495 574 817.

 
499 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX