Main » 2009 » Januari » 1 » 7,5 miljoen meer 360's dan PS3's
19:16:13
7,5 miljoen meer 360's dan PS3's
Sommige PlayStation 3 bezitters weten helemaal niet dat er eigenlijk meer Xbox 360's verkocht zijn. Er zijn over de hele wereld meer Xbox 360's verkocht. Totaal ongeveer 26.490.000 tegenover 18.820.000 PlayStation 3's. Geen slechte prestatie van Sony aangezien de PlayStation 3 later uitkwam en duurder is dan de Xbox 360. Zelfs de PSP is duurder dan de goedkoopste versie van de Xbox 360. Met de nieuwste versie van de Xbox 360 zou het RRoD-probleem verholpen moeten zijn. In Europa ligt het aantal verkochte PlayStation 3's wel hoger dan de Xbox 360.

De Nintendo Wii zien wij al sinds de launch niet meer als concurrent voor de Playstation 3 vanwege de totaal andere doelgroep, games en manier van gamen. Dit trekt een groot publiek. De Wii is echter al wel over zijn hoogtepunt heen. Veel mensen zien de Wii als iets leuks en kopen een Wii. Na een tijdje vinden ze het echter niet meer leuk en laten ze de Wii links staan. Dit blijkt ook uit het feit dat 2/3 van alle Wii-bezitters in de afgelopen 3 maanden niet meer op zijn of haar Wii heeft gespeeld! De hype van de Wii is dus weer een klein beetje voorbij.

Nintendo lijkt dit echter niet erg te vinden want de consoles zijn toch verkocht en daar hebben ze geld aan verdiend. Nintendo geeft dit geld in ieder geval niet uit aan het maken van top games voor de Wii. De achterban van Nintendo heeft nog niet veel op de Wii en de goede exclusives zijn schaars. Nintendo richt zich meer op de 'non-games' die minder geld kosten om te ontwikkelen en waar vele malen meer exemplaren van verkocht worden zoals de Brain Training games en Wii-fit. Het kost niet veel om deze games te maken en ze zijn op de een of andere manier razend populair.
 
(gegevens komen van VGchartz)

 
434 keer bekeken | Geplaatst door Edbn
0 reacties
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]

Inloggen

@ArmyofRefleX